Italijanski privrednici zainteresovani za ulaganja u RS

17.11.2022. 09:29 / Izvor: Nezavisne novine
 Udruženje italijanskih privrednika

U Banjaluci je danas predstavljeno Udruženje italijanskih privrednika u BiH pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u BiH.

U Banjaluci je danas predstavljeno Udruženje italijanskih privrednika u BiH pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u BiH.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da postoji veliki interes italijanskih privrednika za ulaganja u prerađivačku i druge vrste industrije u Republici Srpskoj zbog čega je važno da se u Republici pokrenu privredni procesi u kojima će učestvovati ozbiljne kompanije iz Italije.

Petričević je rekao da je to važno s obzirom na aktuelna globalna kretanja, te dodao da se Italijani posebno interesuju za ovdašnju drvoprerađivačku, metalnu i industriju tekstila, kože i obuće.

Cilj Udruženja italijanskih privrednika u BiH je, između ostalog, praćenje svih kretanja vezanih za ekonomske pokazatelje između BiH i Italije, umrežavanje BiH i italijanskih kompanija, te pomoć italijanskim investitorima u BiH.

Predsjednik ovog udruženja Giuseppe Franchi kaže da ovi prostori imaju mnogo potencijala i resursa koje bi trebalo iskoristiti.

"Lično sam odlučio da ulažem na području Prijedora zbog geografske pozicije, ali i potencijala školovanih mladih ljudi koji mogu mnogo da doprinesu", rekao je Franchi, koji osamnaest godina posluje na ovim prostorima.

Šef odjeljenja za trgovinu pri Ambasadi Italije u BiH Lorenzo Donatelli izrazio je nadu da će skup koji je Udruženje italijanskih privrednika u BiH upriličilo u Banjaluci dodatno osnažiti međusobne ekonomske i druge odnose.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti