Rudniku Mesihovina dodijeljena koncesija za eksploataciju crvenog boksita

19.11.2022. 09:30 / Izvor: Akta.ba
crveni boksit

Ovoj tvrtci dodijeljena je koncesija za eksploataciju mineralne sirovine crveni boksit, smještene na eksploatacijskom polju "Okrugli brig".

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije Vlada je usvojila Odluku o određivanju koncesionara, odobravanju ugovora o koncesiji i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora s koncesionarom "Rudnik Mesihovina"  d.o.o.Tomislavgrad.

Ovom Odlukom Vlada HBŽ kao koncesor prihvatila je Izvješće povjerenstva za koncesije o provedenom pregovaračkom postupku s koncesionarom tvrtkom "Rudnik Mesihovina" d.o.o.Tomislavgrad.

Ovoj tvrtci dodijeljena je koncesija za eksploataciju mineralne sirovine crveni boksit, smještene na eksploatacijskom polju "Okrugli brig" Studena Vrila općina Tomislavgrad. Vlada je također dala i suglasnost na dostavljeni tekst prijedloga ugovora o koncesiji s navedenim gospodarskim društvom.

Jednokratna koncesijska naknada utvrđena je u iznosu od 1.910,00  KM i uplaćuje se na račun proračuna HBŽ dok se godišnja (tekuća) koncesijska naknada obračunava u iznosu od 2,50 % od ukupnog bruto prihoda ostvarenog proizvodnjom mineralne sirovine, saopćeno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti