Skijaši na Jahorini plaćat će snijeg

22.11.2022. 09:52 / Izvor: Akta.ba
jahorina

Vlada RS prihvatila je inicijativu iz Olimpijskog centra Jahorina da se na ovoj planini plaća posebna naknada.

Vlada RS prihvatila je inicijativu iz Olimpijskog centra Jahorina da se na ovoj planini plaća posebna naknada iz koje će se finansirati sistem za osnježavanje i vertikalni transport, saznaje Capital.

Formirana je radna grupa koju čini deset članova, a čiji je zadatak da to provede u djelo.

"Zadatak interresorne grupe je da napravi tekst zakona kojim će normirati pitanje naplate posebne turističke naknade na Jahorini i da isti putem Ministarstva trgovine i turizma dostavi vladi Republike Srpske na razmatranje radi provođenja daljnje procedure", navodi se u rješenju Vlade.

Iz ministarstva trgovine i turizma su za Capital kazali da će radna grupa u narednim danima održati prvi sastanak i krenuti s radom. O svemu će, obećavaju oni, javnost biti na vrijeme obaviještena.

Priznaju da hotelijeri nisu oduševljeni ovom idejom. Ipak, ponudili su im “stolicu” u grupi.

"Olimpijski centar Jahorina ranije je izlazio u javnost s inicijativom za uvođenje posebne turističke naknade na Jahorini, što je naišlo na oštre reakcije jahorinskih hotelijera. U cilju iznalaženja najboljeg rješenja, formirana je Radna grupa u čijem radu će, uz predstavnike Vlade RS i Grada Istočno Sarajevo, sudjelovati i predstavnici Udruženja hotelijera i Olimpijskog centra Jahorina", kažu oni.

Iz ovog ministarstva ne otkrivaju kolika će se naknada plaćati.

Predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek ranije je kazao da je ideja da se za vrijeme dok rade sustav za osnježavanje i vertikalni transport, plaća naknada između šest i deset maraka po krevetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti