Svečano otvorena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu

28.11.2022. 12:22 / Izvor: Akta.ba
kotor varoš

Kamen temeljac za novu zgradu opštine položen je u septembru 2019. godine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan svečano su danas otvorili novu zgradu Opštinske uprave u koju je uloženo 4,5 miliona KM, od čega je Vlada RS-a obezbijedila 300.000 KM.

“Čestitam načelniku i njegovim saradnicima što su se u teška vremena pandemije i drugih nepredviđenih okolnosti odlučili da izgrade jedan ovakav reprezentativan objekat na ponos svih građana ove lokalne zajednice, ali i onih koji dolaze iz drugih sredina i ovdje rade, privređuju i borave“, poručio je Dodik.

Po njegovim riječima je ovo je značajan poslovni korak, a važnu stvar predstavlja činjenica da su svi uložili maksimum napora da Kotor Varoš postane još bolje mjesto za život.

“Kotor Varoš je ovim činom poslao simboličku poruku da su i do sada bili uspješni u starim prostorijama, a sada će biti još funkcionalniji sa željom da se strani investitori i brojni privrednici osjećaju prijatno, tako da slobodno mogu reći da je ovo jedna od najljepših upravnih zgrada u Republici Srpskoj“, naglasio je Dodik.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izjavio je da je izgradnjom zgrade riješen višegodišnji nedostatak adekvatnog prostora za opštinske službe koje su do sada bile smještene u neuslovnim prostorima na više lokacija.

“Izgradnjom novog objekta opštinske uprave sve službe će biti pristupačnije u pogledu pružanja usluga i investicionih potencijala, dostupnosti informacija i proaktivnosti u rješavanju zahtjeva privrednika. Građani Kotor Varoša su dobili reprezentativan objekat, koji predstavlja simbol grada“, kaže Sakan.

Po njegovim riječima danas su građani Kotor Varoša svjedočili istorijskom momentu, jer će novi objekat biti zalog za mlađe generacije i mjesto na kojem će se svakom nastojati pomoći u rješavanju bilo kakvog problema.

“Željeli smo pokazati da imamo smjelosti, znanja, volje i radnog poleta da realizujemo projekat kojim ćemo se, korak po korak, približavati standardima i tokovima koji postoje u savremenim evropskim državama“, zaključio je Sakan.

Riječ o objektu od 2.360 metara kvadratnih korisne površine koji ima suteren, prizemlje i tri sprata.

Kamen temeljac za novu zgradu opštine položen je u septembru 2019. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti