Iz TX TV negiraju navode da ih preuzima Telemach: Imamo ambiciozan plan razvoja

30.11.2022. 09:24 / Izvor: tuzlanski.ba
TX TV

TX TV djeluje već 20 godina i jedan od vodećih kablovskih operatera na području Tuzlanskog kantona.

TX TV djeluje već 20 godina i jedan od vodećih kablovskih operatera na području Tuzlanskog kantona. U 2021. godini imao je poslovne prihode 8,9 miliona KM, a dobit 1,3 miliona KM. Zapošljavao je 60 radnika.

“Telemach BH d.o.o. Sarajevo namjerava steći pojedinačnu kontrolu nad privrednim subjektom TX TV d.o.o. za telekomunikacije Tuzla”, informacija je koja je bila navedena u obavještenju o prijavi koncentracije objavljenom u dnevnim novinama.

Ova akvizicija je trebala imati efekat na maloprodajnim tržištima fiksne telefonije, fiksnog širokopojasnog pristupa internetu i distribucije medijskih sadržaja na teritoriji Tuzlanskog i Zeničko – dobojskog kantona.

Međutim iz ove TX TV stigao je demant i drugačije informacije: “Postavili smo vrlo jasan i ambiciozan plan razvoja za sljedeće tri godine i onda zašto bi se prodavali?! Iznenađuje me informacija u medijima koja govori, da prodajemo firmu, a Sabahudin (Sabahudin Bešić, suvlasnik firme op.a.) i ja da o tome nemamo pojma. Javnosti je poznato da smo prošle godine tražili strateškog partnera kojeg smo bili spremni pustiti u vlasničke odnose da bi sinergijom dobili veći potencijal i mogućnost razvoja. Razgovarali smo u tom pravcu sa većim operatorima u BiH, a i sa nekima iz inostranstva. Međutim, ni sa kim nismo dobili zajedničke vizije strateškog partnerstva i razvoja. Ti razgovori su zbog toga prošlost. Zato smo odlučili nastaviti samostalnim razvojem uz partnerstvo sa BH Telecomom i M;TEL-om koje se već izvodi i koje – što se nas tiče – namjeravamo produbiti.” navodi direktor preduzeća Muhamed Tokača, te dodaje:

“TXTV je spreman sljedećih godina u saradnji sa postojećim operatorima doprinijeti razvoju telekomunikacijskih mreža i usluga na nivou BiH. Spremni smo djelovati sinergijski sa svim operatorima u cilju što bolje i što ugodnije usluge za korisnike naših mreža. To je naša misija i vizija koju ćemo provoditi narednih godina. Oni koji nam ukažu povjerenje neće biti razočarani.” zaključuje Tokača. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti