Problem i za radnike i za pacijente: UKC RS bez grijanja

30.11.2022. 13:27 / Izvor: N1
grijanje

Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske saopćio je kako njihovi objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac nemaju grijanje.

Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske saopćio je kako njihovi objekti koji su smješteni na lokaciji Paprikovac nemaju grijanje. Razlog je kvar u kotlovnici.

"Po evidentiranju ovog tehničkog kvara preduzete su sve neophodne radnje kako bi se isti što prije otklonio. Važno je da naglasimo da nastojimo da na najbolji mogući način premostimo period do finalnog otklanjanja kvara koristeći alternativne načine zagrijavanja bolesničkih soba, ambulanti i ostalih prostorija svih organizacionih jedinica u našoj ustanovi. Riječ je o dugogodišnjem problemu zastarjelih kotlova i već nekoliko godina su se ulagali napori za raspisivanje međunarodnog tendera za rekonstrukciju, dogradnju/izgradnju, opremanje zgrade Tehničko-ekonomskog bloka, što će rezultirati potpisivanjem ugovora sa izabranim izvođačem radova u ponedeljak 5.12.2022. godine. Ovaj problem je davno identifikovan, ali zbog izuzetno kompleksnog usaglašavanja tenderske dokumentacije u skladu sa evropskim standardima, implementacija ovog projekta nije mogla da počne do sada", saopćeno je iz UKC RS

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti