Porezni inspektori u SBK izrekli kazne u iznosu 72.550 KM

02.12.2022. 09:06 / Izvor: BHRT
Porez

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine - Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 37 inspekcijskih nadzora.

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine - Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik izvršili su 37 inspekcijskih nadzora, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdali su 29 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 72.550 KM.

Kontrole su izvršene na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Bugojna, Jajca, Novog Travnika, Travnika, Viteza, Busovače, Fojnice i Kiseljaka, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U navedenim kontrolama utvrđeno je da dva porezna obveznika obavljaju djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, otkrivena su četiri neprijavljena radnika, 18 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja i devet poreznih obveznika koji ne plaćaju redovno doprinose shodno Zakonu o doprinosima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti