Održan Biznis forum – Summit uspješnih menadžera regiona

12.12.2022. 12:50 / Izvor: Akta.ba
menadžeri

Pred 44. Ceremoniju proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Evrope u sarajevskom Hotelu Holiday je održan Međunarodni biznis forum – Summit uspješnih menadžera regiona.

Pred 44. Ceremoniju proglašenja najboljih od najboljih u biznisu iz regiona jugoistočne i srednje Evrope u sarajevskom Hotelu Holiday je održan Međunarodni biznis forum – Summit uspješnih menadžera regiona, kao stalna prateća manifestacija Izbora najmenadžera i najkompanija, u organizaciji Nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija jugoistočne i srednje Evrope, gdje najbolji evropski menadžeri analiziraju i diskutuju o mogućim rješenjima problema u biznisu i ekonomiji u našem regionu.

Forum je, po tradiciji, otvorio Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora, koji je istakao da je ovo „tradicionalni godišnji skup najuspješnijih menadžera iz regiona, na kome menadžeri i ostali učesnici dogovaraju konkretnu saradnju i nove investicije“. Forumu i skupu najuspješnijih menadžera su se obratili i poželjeli uspješan i plodonosan rad - Stjepan Mesić, počasni predsjednik Organizacionog odbora, Mirsad Jašarspahić, predsjednik PRIVREDNE KOMORE FBiH i Elvira Begović, direktorica Novinske agencije ONASA i potpredsjednica Organizacionog odbora manifestacije.

Uvodno izalaganje na Forumu imao je prof. dr Senad Softić, guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine, na temu „Finansijska i monetarna situacija u BiH, regiji Balkana i svijetu u vrijeme složenih energetskih i drugih kriza“. Osim njega, interesantna izlaganja na Forumu imali su Edin Ibrahimović, direktor biznis operacija Grupacije BINGO, i mlada i uspješna direktorica HOTEL EUROPA GROUP Sarajevo Berina Bajrović.

Najveću pažnju prisutnih na ovom reprezentativnom skupu izazvale su diskusije predstavnika kompanija u oblasti brze pošte, koja je označena kao najbrže rastući biznis u regionu. Uvodno izlaganje na temu „Globalni utjecaj rusko-ukrajinskog rata na logistiku i transport“ imao je prof. dr Zijad BEĆIROVIĆ, direktor Međunarodnog instituta za blisko-istočne i balkanske studije IFIMES iz Ljubljane, dok su Igor Geshovski, vlasnik i generalni direktor Eko logistic servis, Skopje, Sjeverna Makedonija, Vidosava Manojlović, generalna direktorica kompanije X Express Banja Luka, BiH, Ranko Jovović, izvršni direktor NTC Logistic, Nikšić, Crna Gora i Đorđe Kljajić, predstavnik JP Pošte Srpske, vrlo konkretno govorili o tome kako da mnogo više sarađuju jedni s drugima na području Zapadnog Balkana i šire i razvijaju svoje biznise. Osim njih, na Forumu su diskutovali Prof. dr Darko Tomaš, načelnik Opštine Prnjavor te Jasmin Imamović, donedavno dugogodišnji gradonačelnik Tuzle, koji su predstavili lokalne zajednice i njihove uspjehe i investicije u proteklih nekoliko godina.

Na kraju su doneseni Zaključci o unapređenju usluga brze pošte i saradnji zemalja Balkana, a učesnici Foruma pozitivno su ocijenili održavanje savjetovanja i dogovorili da ubuduće organizuju jedanput godišnje savjetovanje na istu temu – unapređenje biznisa brze pošte i međusobne, posebno prekogranične saradnje.

Danas, u poslijepodnevnim satima, u Kongresnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday, održava se 44. po redu dodjela nagrade "Najmenadžer & Najkompanija", gdje je planirano da se uruči ukupno 11 menadžerskih nagrada za biznis, osam nagrada za ljude koji nisu direktno u biznisu, ali su na čelu institucija koje su od posebnog značaja za svaku državu, te još četiri Specijalne nagrade za ljude koji imaju najveće svjetske rezultate i pronose slavu ovog regiona u svijetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti