Struja za privrednike u RS-u poskupit će sa 53 na 65 eura

15.12.2022. 08:53 / Izvor: SRNA
struja

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će cijena električne energije u privredi Republike Srpske biti promijenjena sa dosadašnjih 53 na 65 eura po megavat času.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će cijena električne energije u privredi Republike Srpske biti promijenjena sa dosadašnjih 53 na 65 eura po megavat času.

“Kada je riječ o domaćinstvima, prema procjeni koju smo dobili od `Elektroprivrede Republike Srpske` i Regulatorne komisije za energetiku koja utvrđuje tarifu za javno snabdijevanje, procjenjujemo da vrijednost januarskog računa neće biti uvećana za energiju, već za troškove mrežarine, čiji će rast biti znatno manji nego što se očekuje”, naveo je Đokić.

On je istakao da je resorno ministarstvo dalo pozitivno mišljenje na prijedlog Regulatorne komisije za energetiku o uspostavljanju blok tarife, pojašnjavajući da će veću cijenu električne energije plaćati onaj ko mjesečno potroši više od 1.500 kilovata.

Đokić je naglasio da vlasti Republike Srpske pokazuju visok nivo solidarnosti sa građanima kako se oni ne bi opterećivali u teškom vremenu porasta inflacije, koja, prema statističkim podacima, ima trenutni pad 12 do 12,5 odsto.

On je rekao da će Vlada Republike Srpske u idućoj godini nastojati da u Republici Srpskoj budu definisane socijalno ugrožene grupe stanovništva ili građani pojedinačno kako bi bile utvrđene mjere za pomoć.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti