Održani poslovni B2B susreti u okviru projekta ENHANCE

20.12.2022. 12:01 / Izvor: Akta.ba
B2B

Cilj poslovnih B2B susreta predstavnika metalske i drvne industrije iz Srbije i BiH jeste da se podrže kompanije u pronalasku i širenju poslovne mreže.

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Zlatiborskog upravnog okruga i Udruženjem Energis, organizovali su B2B susrete firmi metalske i drvne industrije prekograničnog područja u okviru projekta „ENHANCE“. Predstavnici više od 60 firmi iz Bosne i Hercegovine i Srbije učestvovali su na B2B susretu koji je održan 15. decembra 2022. godine, u hotelu Austria & Bosnia u Sarajevu.

Cilj poslovnih B2B susreta predstavnika metalske i drvne industrije iz Srbije i BiH jeste da se podrže kompanije u pronalasku i širenju poslovne mreže. Direktor Sektora za industriju i usluge Privredne komore FBiH Almin Mališević rekao je da je bila namjera okupiti što veći broj firmi kako bi zajednički pronašle nove poslovne mogućnosti u BiH i u Srbiji, ali i stvorile preduslove za zajednički nastup na trećim tržištima.

poslovni

"Od početka ovog projekta stalni smo učesnici na svim aktivnostima, kako u BiH tako i u Srbiji, gdje smo upoznali i povezali se sa dosta ljudi i ostvarili određen vid saradnje. Ovaj projekat je za nas veoma značajan jer smo saznali o mogućnostima povezivanja firmi Srbije i BiH, te se nadamo da ćemo biti pokretački prekogranične saradnje“, navodi učesnica B2B susreta iz Srbije.

Poslovni B2B susreti su održani u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020. koji kofinansira Evropska unija. Ugovorno tijelo ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti