REKORDAN IZNOS

Usvojen budžet Općine Ilidža za 2023. godinu u iznosu 44.681.000 KM

23.12.2022. 07:47 / Izvor: Akta.ba
Ilidža

Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža usvojen je rekordan budžet Općine Ilidža za 2023. godinu u iznosu 44.681.000 KM.

Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Ilidža usvojen je rekordan budžet Općine Ilidža za 2023. godinu u iznosu 44.681.000 KM. 

U Budžetu su zadržane sve stavke namijenjene za socijalnu zaštitu, podršku boračkoj populaciji, podršku iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja i mladih, kao i druge, a više od 55 posto sredstava u budžetu Općine Ilidža za narednu godinu namijenjeno je za realizaciju kapitalnih projekata, saopćeno je iz Općine Ilidža.  

"Ponosni smo da iz godine u godinu dižemo letvicu i da je ponovo usvojen rekordni budžet Općine Ilidža za 2023. godinu. Nadam se da će biti moguće u narednoj godini realizovati sve planirane aktivnosti u što većem procentu.  Iznos od 44.681.000 KM obaveza je svih nas da u narednoj godini budemo još bolji i produktivniji u službi naših građana, kao i u unapređenju naše lokalne zajednice", rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, istakavši zahvalnost svima koji su dali doprinos u kreiranju Budžeta Općine Ilidža za 2023. godinu.

Pored usvajanja Budžeta, koji je bio najvažnija tačka sjednice Općinskog vijeća Ilidža, danas su vijećnici usvojili Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju ulične separatne kanalizacione mreže na lokaciji Ilidža, naselje Osjek u ulici Hendekuša, kao i Odluku o poduzimanju prethodnih radnji u cilju uspostave poslovnih zona na području katastarske općine Vlakovo. 

Za nastavak promjena izgleda samog centra Ilidže jako je važna Odluka o davanju saglasnosti Općinskom načelniku za zaključenje Ugovora o kupovini nekretnina u svrhu obnove i rehabilitacije historijske građevine-zgrade Stare željezničke stanice Ilidža u Sarajevu kao nacionalnog spomenika, koja je također dobila potrebnu podršku članova OV Ilidža. 

Jednoglasno su usvojene Odluke o stipendiranju talentovanih učenika i studenata, kao i učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja te učenika i studenata bez oba roditelja i djece bez roditeljskog staranja u školskoj akademskoj 2022/2023. godini.  

Nakon svih iznesenih tačaka dnevnog reda, uslijedila su vijećnička pitanja, inicijative i odgovori. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti