POJEDINAČNE ODLUKE

Vijeće ministara BiH izdvaja 750.000 KM za promociju domaće privrede

29.12.2022. 08:27 / Izvor: BHRT
Poljoprivreda

Pojedinačne odluke o rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je pojedinačne odluke o rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u zemlji, kao i rasporedu grant sredstava za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u inostranstvu. 

Ukupna vrijednost ovog granta je 750.000 KM, od čega je 400.000 KM namijenjeno za podršku sajamskim i drugim manifestacijama, odnosno aktivnostima u zemlji usmjerenim na promociju i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, a 350.000 KM za podršku sajamskim i drugim manifestacijama i aktivnostima u inostranstvu.

Na ovaj način osigurana je finansijska podrška za 21. organizatora sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji, usmjerenim na promociju i razvoj privrede Bosne i Hercegovine u 2022. godini, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Istovremeno je finansijski podržano 11 sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u inostranstvu, usmjerenih na promociju i razvoj privrede Bosne i Hercegovine.

Vanjskotrgovinska komora BiH obavezana je da ova sredstva koristi sa pažnjom dobrog domaćina, te da iz svog budžeta izdvoji ili iz drugih izvora obezbijedi nedostajući dio sredstava za podršku ovim manifestacijama u skladu s donesenom odlukom i Protokolom zaključenim u 2022. godini. 

Sredstva su dodijeljena nakon završenog javnog poziva organizatorima sajamskih i drugih manifestacija i aktivnosti u zemlji i u skladu s kriterijima koje je ranije usvojilo Vijeće ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti