STEČAJ POKREĆU RADNICI

Vlada FBiH negira tvrdnje da potencira stečaj Zraka

29.12.2022. 13:28 / Izvor: Akta.ba
zrak

Neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj, navode.

Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene netačne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji "Zrak" d.d. Sarajevo, danas se oglasila Vlada Federacije BiH navodeći da nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi.

Također, neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj.

"S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije 'Zrak' pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih advokata. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu 'Zraka' odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH", saopćeno je.

Napominju da je ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva.

"Svako iznošenje proizvoljnih i netačnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji "Zrak" i dezavuiraju javnost", poručili su.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti