DONIJELI ODLUKU

Zenička bolnica će zaposlenim isplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 800 KM

30.12.2022. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Zenička bolnica

Upravni odbor Kantonalne bolnica Zenica donio je odluku o isplati jednokratne novčane pomoći zaposlenicima te ustanove u iznosu od 800 KM.

Upravni odbor Kantonalne bolnica Zenica donio je odluku o isplati jednokratne novčane pomoći zaposlenicima te ustanove u iznosu od 800 KM, a po Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine - potvrdio je Feni predsjednik Upravnog odbora te bolnice prof. dr. Bruno Bojić.

"Upravni odbor prihvatio je moj prijedlog te je podržao izmjene i dopune Plana rada KBZ-a za 2022. godinu. Za ovu smo namjenu opredjelili 1,4 milion KM, a što je iznos koji ćemo moći izdvojiti i da opet budemo na granici pozitivnog poslovanja", istakao je Bojić, koji je dodao kako su tim potezom ispunili zahtjev Sindikata.

Zaposlenicima će, dodaje, novac biti na računu čim saglasnost da Ministarstvo zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, čija je, napominje, saglasnost neophodna jer se radi o “vanrednom prihodu”. 

KBZ će jednokratnu pomoć isplatiti za oko 1.750 zaposlenih. Krajnji rok za isplatu te naknade, bez obaveze plaćanja pripadajućih doprinosa, je 31. decembar 2022. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti