Pomoć vratila dostojanstvo radnicima

Općina Novi Grad radnicima Zraka uplatila po 1.080 KM jednokratne pomoći

30.12.2022. 14:13 / Izvor: Akta.ba
zrak sarajevo

Sidikat kompanije "Zrak" obavijestio je javnost da je Općina Novi Grad danas radnicima uplatila jednokratnu pomoc u iznosu od 1.080KM radnicima.

Sidikat kompanije "Zrak" obavijestio je javnost da je Općina Novi Grad danas (petak) radnicima uplatila jednokratnu pomoc u iznosu od 1.080KM radnicima.

Iz sindikata ističu kako su općina i njen načelnik i ovom prilikom pokazali da su spremni pomoći preduzeću u onoj mjeri u kojoj to oni mogu.

"Bez obzira na to što nemaju nikakva ovlaštenja nad istim, dok sa druge strane većinski vlasnik Vlada FBIH isto ovo preduzece gura u stečaj, što je zaista nečuveno, pogotovo kad se uzme u obzir da se radi o preduzecu iz namjenske industrije", istakli su.

Radnici Zraka se zahvaljuju Općini Novi Grad i načelniku Semiru Efendicu na ovoj pomoći jer poslije nekoliko mjeseci bez plate, radnicima se ukupno duguje sedam plata, ističu kako je ova pomoć vratila dostojanstvo ovim radnicima te im dala dodatnu snagu.

"Želimo iskoristiti ovu priliku da jos jednom uputimo apel kako Vladi FBIH, tako i Općinskom sudu u Sarajevu, da se zaustavi proces stečajnog postupka, jer bi se pokretanjem istog prekršio zakon o finansijskoj konsolidaciji", poruka je radnika Zraka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti