Poslovi za NASU

Senna M dobitnik Emmyja za inžinjerstvo, nauku i tehnologiju

10.01.2023. 11:59 / Izvor: Akta.ba
Senna M

Senna M je nakon muzičke karijere odlučio se baviti naukom i danas se bavi izradom filmske opreme.

Nekadašnji bh. pjevač Senad Galijašević poznatiji kao Senna M, na svom Instagram profilu objavio je da je postao dobitnik nagrade Emmy za inžinjering, nauku i tehnologiju.

Senna M je nakon muzičke karijere odlučio se baviti naukom i danas se bavi izradom filmske opreme za Hollywood. Vlasnik je i kompanije "Senna Inovation Factory".

"Ponosan što sam vlasnik Emmyja, za postignuća u inžinjeringu, nauci i tehnologiji u saradnji s kompanijom 'Stype'. Hvala svima što vjerujete u nas", piše u objavi.

"Bravo Sena, uvijek sam vjerovao u tvoju genijalnost i energiju", "Svaka čast, bravo", "Respect", - samo su neki od komentara njegovih oduševljenih pratitelja i pratitelja. Sena se zahvalio svima kazavši da bez njih ovo ne bi bilo moguće!

Nedavno je za hrvatski RTL izjavio da je jednu od njegovih kamera kupila je NASA, ali i da su ju koristili na snimanju popularne serije "Game of Thrones" te da mu je to iskustvo i danas nestvarno.

Ovaj nekad popularan bh. muzičar nije nastupao skoro 20 godina, prošle godine se pojavio u emisiji "Masked Singer" koja se emitirala na hrvatskom RTL-u. Od karijere muzičara odustao je jer se zasitio medija i zadimljenih diskoteka, a dodao je i da njegova djeca ni ne znaju da se bavio glazbom.

Pjesme po kojima ga pamtimo su "Tuc tuc", "Bosanka", "Beba malena" i "Indijanac".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti