Radna posjeta

Vlada BPK i Grad Goražde nastavit će saradnju kroz zajedničke projekte

14.01.2023. 11:24 / Izvor: Fena
BPK

Članovi Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, predvođeni premijerom Edinom Ćulovom, bila je u prvoj radnoj posjeti Gradskoj upravi Grada Goražde.

Članovi Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, predvođeni premijerom Edinom Ćulovom, bila je u prvoj radnoj posjeti Gradskoj upravi Grada Goražde, čime je okončan prvi ciklus posjeta lokalnim zajednicama u sastavu tog kantona. 

Na sastanku sa gradonačelnikom  Ernestom Imamovićem  i njegovim  saradicima,  Vlada BPK Goražde upoznata  je  s aktuelnom situacijom na području te općine, realizacijom projekata te planovima za naredni period.

Razgovarano je o mogućnostima zajedničke saradnje u cilju realizacije projekata od značaja za grad i kanton, nacrtu Budžeta BPK Goražde za 2023.godinu te pozicioniranju Grada Goražde kada su u pitanju tekući transferi. 

"Veoma je značajna dobra saradnja kako bi se realizovali neki zajednički projekti, a jedan od značajnijih koji je trenutno u fokusu jeste rješavanje gradske tržnice u Goraždu. Vlada BPK Goražde u saradnji sa lokalnim zajednicama ima namjeru formirati projektni tim za pisanje projekata koje bi eventualno mogli kandidovati prema međunarodnim organizacijama. Što se tiče finansijskih sredstava predviđenih za transfere prema Gradu Goražde, nastojat ćemo u konačnom prijedlogu Budžeta za 2023.godinu predvidjeti sredstva u skladu s njihovim zahtjevima",  kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.  

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sastanak je ocijenio konstruktivnim izrazivši zadovoljstvo što su i Vlada BPK i Grad Goražde spremni realizirati zajedničke projekte.  

"Načelno i okvirno smo dogovorili naše zajedničke ciljeve što je svrha ovog susreta, a odnose se na razvoj projekata, od kojih bi naši građani osjetili benefite", kazao je gradonačelnik Goražda. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti