OSVAJA REGION

Poduzetnik iz Bosne i Hercegovine preuzeo brendove slovenske pivovare Laško

16.01.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
stanić

Iz Pivovare Laško su poručili kako će im to olakšati fokusiranje na pivarske aktivnosti.

Pivovarna Laško Union prodala je brendove pića Sola i Zala slovenačkoj firmi Nika Bev iza koje stoji Stanić Beverages u vlasništvu porodice Stanić iz Kreševa, piše Ljudski.ba.

Iz Pivovare Laško su poručili kako će im to olakšati fokusiranje na pivarske aktivnosti. Istovremeno su sklopili dugoročni ugovor s Nika Bevom za daljnju distribuciju robnih marki na slovenačkom tržištu.

"Naša odluka o prodaji ovih marki proizlazi iz činjenice da gradsko središte Ljubljane ima ograničene mogućnosti za daljnji dugoročni razvoj i rast proizvodnje na trenutnoj lokaciji. Osim toga, naša strategija nalaže fokusiranje na našu temeljnu pivarsku djelatnost i smanjenje naše složenosti", rekao je Zoollis Mina, predsjednik Uprave Pivovarne Laško Union.

sola

 

Ukidanjem ova dva brenda pojednostavit će svoje poslovanje, što će im omogućiti da se snažnije usredotoče na osiguranje održivog rasta pivarstva i distribucije.

Ugovor uključuje prijenos robnih marki, licencnu proizvodnju proizvoda oba brenda i distribuciju proizvoda od strane pivovare.

"Porodica Stanić je lider u distribuciji negaziranih bezalkoholnih pića u Adria regiji i naš je partner već nekoliko godina. Predani su dugoročnom razvoju oba brenda osiguravajući kontinuiranu izvrsnu kvalitetu proizvoda za kupce i potrošače", kazao je Mina.

Zagrebačka firma Stanić Beverages u vlasništvu je Svjetlana Stanića iz Kreševa. Osnovna djelatnost firme je proizvodnja voćnih sokova pod robnom markom Juicy koju je Stanić prije desetak godina kupio od hrvatske firme Jamnica.

Ljudski.ba podsjeća i da je porodica Stanić već dugi niz godina generalni zastupnik, distributer i serviser robne marke LG iz Južne Koreje, a Technoshop prodavnice dio su porfelja Stanić group u Bosni i Hercegovini i regionu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti