Promocija turističke ponude u Madridu

Moguće uvođenje direktne aviolinije između Španije i BiH

20.01.2023. 08:08 / Izvor: Fena
turizam

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavlja i promoviše turističku ponudu Kantona Sarajevo kao i Bosne i Hercegovine na jednom od najprestižnijih međunarodnih sajmova.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavlja i promoviše turističku ponudu Kantona Sarajevo kao i Bosne i Hercegovine na jednom od najprestižnijih međunarodnih sajmova turizma FITUR koji se održava u Madridu od 18. do 22. januara, a na kojem je okupljeno više od 8.000 izlagača iz više od 130 zemalja.

Kako je saopćeno, jučer su ugostili ambasadoricu BiH u Kraljevini Španiji Danku Savić, konzula BiH u Andaluziji Bojana Dozet Kapora, kao i predstavnika Vlade Katalonije za odjel jugoistočne Evrope Erica Haucka.

"Razgovarali smo o mogućnostima uvođenja direktne aviolinije između Španije i BiH te usaglasili nastavak aktivne saradnje na zajedničkoj promociji turizma i predstavanju Sarajeva i BiH kao atraktivnih turističkih destinacija potencijalnim turistima iz Španije. Posjetioci našeg promotivnog štanda iskazali su interesovanje za kulturno-historijsko naslijeđe Sarajeva, te za gastronomsku ponudu", navode iz Turističke zajednice KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti