Ušao u zaštitarski posao

Ismir Mirvić, većinski vlasnik FK Sarajevo osnovao firmu u BiH

22.01.2023. 12:05 / Izvor: Akta.ba
ismir mirvić

Američki investitor bh. porijekla Ismir Mirvić, u javnosti poznat i kao većinski investitor u FK Sarajevo, osnovao je firmu u BiH pod nazivom 35G d.o.o. Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Američki investitor bh. porijekla Ismir Mirvić, u javnosti poznat i kao većinski investitor u FK Sarajevo, osnovao je firmu u BiH pod nazivom 35G d.o.o. Sarajevo, saznaje Akta.ba.

Naime, na osnovu podataka u Aktinom registru firma je osnovana 9.1.2023. godine, a vlasničku strukturu čini Mirvić i njegova firma u Americi Apparel Brands International sa 50% učešća.

U ovom trenutku nije poznato čime će se ova novoosnovana firma baviti. 

ismir mirvic

Da se dodatno poslovno aktivirao u našoj zemlji ide u prilog i to da je Mirvić preuzeo udio od 20 posto u vodećoj domaćoj zaštitarskoj agenciji, odnosno firmi Sec One i to preko svoje firme iz SAD-a

Da podsjetimo, švedska svjetska kompanija u oblasti zaštite sigurnosti i imovine napustila je prošle godine tržište Bosne i Hercegovine. Zaštitarska kompanija Securitas BH tada je prodata domaćim investitorima, a vlasnici su postali Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija.

Prema novoj diobi kapitala, većinski vlasnik firme SEC One sa 60 posto udjela je Mirsad Ćatić, dok Edin Hukić i Mirsada Ćatić Šuvalija imaju pod 10 posto, a Apparel Brands International 20 posto.

Inače, Mirvićeva firma Apparel Brands International sa sjedištem u Washingtonu, prema dostupnim informacijama bavi se trgovinom opće robe i radi zadnje tri godine.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti