OTVORENI JAVNI POZIVI

Održana prezentacija projekata EU vrijednih više od osam miliona KM

25.01.2023. 08:05 / Izvor: SRNA
fond

U Istočnom Sarajevu jučer su prezentovani projekti EU za poljoprivrednike i preduzeća u BiH.

U Istočnom Sarajevu jučer su prezentovani projekti EU za poljoprivrednike i preduzeća u BiH na kojima su potencijalni korisnici imali priliku da saznaju više o uslovima za dobijanje bespovratnih sredstava EU, kriterijumima i načinu prijave na jedan od tri javna poziva ukupno vrijedna više od osam miliona KM.

U okviru trenutno otvorenih javnih poziva u projektima EU za poljoprivredu, EU za oporavak poljoprivrede i EU za oporavak poslovanja /EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery/ održane su tri informativne sesije, objavljeno je na sajtu grada. 

Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda vrijedan je 5.000.000 KM, a prijave za ovaj javni poziv zainteresovani poljoprivrednici mogu poslati do 6. marta do 15.00 časova. 

Za mjeru podrške ublažavanju negativnog uticaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji javni poziv je otvoren do 28. februara do 15.00 časova. 

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 2.000.000 KM, a sredstva podrške po jednom podnosiocu prijave mogu iznositi od 15.000 KM do maksimalno 300.000 KM. 

U okviru javnog poziva startap kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH na raspolaganju su 1,3 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM.

Krajnji rok za prijavu je 17. februar do 15.00 časova. 

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo, Gradske razvojne agencije Istočnog Sarajeva, Agrarnog fonda grada i gradskih opština. 

Više informacijama o javnim pozivima zainteresovani mogu da pronađu na linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti