Neupitno fukcionisanje

Usvojena Odluka o privremenom finansiranju Unsko-sanskog kantona

25.01.2023. 13:56 / Izvor: Fena
Skupština usk

Skupština USK na vanrednoj sjednici jednoglasno je usvojila odluke o privremenom financiranju tog kantona i Kantonalne službe za zapošljavanje.

Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjoj drugoj vanrednoj sjednici jednoglasno je usvojila odluke o privremenom financiranju tog kantona i Kantonalne službe za zapošljavanje. Sjednica je ponovo sazvana na zahtjev trećine zastupnika, s obzirom da još uvijek nije izabrano skupštinsko rukovodstvo, niti postignut politički dogovor o formiranju vlasti.

"Najvažnije je da smo danas svi zajedno pokazali političku zrelost i da više ne dovodimo u pitanje funkcioniranje Kantona, odnosno da se na adekvatan način odnosimo prema interesima građana i budžetskih korisnika. Nastavljamo aktivnosti oko postizanja političkog dogovora za formiranje vlasti, a želimo i što prije nastaviti konstituirajuću sjednicu Skupštine kako bismo izabrali rukovodstvo", izjavio je premijer USK-a u tehničkom mandatu Mustafa Ružnić.

Mogućnost nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona najavljena je već za iduću sedmicu.

"Imajući na umu da Klub Bošnjaka nije završio proces delegiranja svojih predstavnika za rukovodstvo Skupštine, smatrao sam da nije uputno i dobro završiti izbor rukovodstva. Ja ću još jednom postupiti po Poslovniku i ponuditi Klubu Bošnjaka da izabere svoje predstavnike i odmah potom sazvati nastavak konstituirajuće sjednice. Nadam se da će svi uslovi za to postojati već u narednoj sedmici", kazao je dopredsjedavajući Skupštine USK-a iz prethodnog saziva i sadašnji zastupnik Stranke za BiH (SBiH) Nisvet Jusić.

Predsjednik Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Jasmin Musić također insistira na što bržem imenovanju skupštinskog rukovodstva, Kolegija i radnih tijela, kako bi prema njegovim riječima, Skupština napokon mogla raditi s punim kapacitetom, te u skladu sa Poslovnikom i Ustavom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti