Sprovedba projekta

Masovna procjena nekretnina u BiH naredne godine

02.02.2023. 09:42 / Izvor: Akta.ba
nekretnine

Navedeni projekat će predstavljati tehničku podršku projektu "Masovne procjene nekretnina" i podrška izgradnji kapaciteta dvaju Uprava.

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske je održan 31.1.2023. godine u Banja Luci.

Na sastanku su učestvovali direktor Federalne geodetske uprave Željko Obradović, pomoćnici direktora  Denis Tabučić i  Sead Hadžić a u ime Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske direktor Dragan Stanković i pomoćnici Aleksandar Deurić i Jasenko Nedinić.

Sastanak je održan s ciljem održavanja saradnje u pripremi i realizaciji projekata od zajedničkog interesa sektora zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Jedna od tema je bila nastavak razmjene katastarske i zemljišnoknjižne dokumentacije a do sada je već 80% dokumentacije i razmijenjeno.

Obzirom na pojedine prepreke glede razmjene, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Federalnog ministarstva pravde imenovala radnu grupu za razmjenu dokumentacije.

Također je bilo govora i o vitalnim projektima a posebno o projektu "Masovne procjene nekretnina“ čiji se početak realizacije očekuje naredne godine, kao i novog donatorskog projekta Vlade Kraljevine Švedske čiji se početak realizacije očekuje vrlo brzo.

Navedeni projekat će predstavljati tehničku podršku projektu "Masovne procjene nekretnina“ i podrška izgradnji kapaciteta dvaju Uprava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti