Teškoće sa grijanjem

Havarija na dalekovodu Elektroprenosa ostavila veliki dio RS bez struje

06.02.2023. 12:42 / Izvor: N1
Struja

Veliki dio Banjaluke oko 11.30 ostao je bez struje, uključujući i centar grada, te najbliža gradska naselja Borik, Novu Varoš..

Veliki dio Banjaluke oko 11.30 ostao je bez struje, uključujući i centar grada, te najbliža gradska naselja Borik, Novu Varoš...Korisnici društvenih mreža pišu da čitav grad nema struju, a slična situacija je i u Gradišci. Probleme sa snabdijevanjem prijavljuju i iz drugih dijelova Republike Srpske, poput Prijedora, Kneževa, Novog Grada.

Havarija na visokonaponskom dalekovodu u vlasništvu Elektroprenosa Bosne i Hercegovine razlog je zbog kojeg su danas veći dio banjalučke, potkozarske regije i drugih na kojima posluje Eletrokrajina, ostale bez električne energije, sazanje N1.

Iz Elektroprenosa za sada ne odgovaraju kako je i gdje došlo do havarije, a postoje oprečne verzije da je kvar na mreži nastao u Prijedoru ili pak Mrkonjić Gradu.

Više od 70 % Banjaluke je bez struje, dok su bez napajanja ostale i susjedne lokalne zajednice: Prijedor, Gradiška, Kneževo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kozarska Dubica, Ribnik, Teslić.

Problemi se građanima javljaju i na mobilnoj mreži, ali i teškoće s grijanjem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti