Uključili se i roditelji

Počela peta sedmica štrajka prosvjetara u ZHK

06.02.2023. 13:28 / Izvor: Fena
škole

Štrajk prosvjetara u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) ulazi u petu sedmicu, a danas su na nastavu krenuli učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Štrajk prosvjetara u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) ulazi u petu sedmicu, a danas su na nastavu krenuli učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola, potvrdila je Feni predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH Jasminka Petric.

Kazala je kako učenici završnih razreda osnovnih i maturanti srednjih škola od danas imaju redovnu nastavu po rasporedu koji su imali prije početka štrajka.

Dodala je kako se zasad ništa ne događa te da od nadležnih čekaju poziv za razgovore.

"Mi se nadamo, ako ima imalo zdravog razuma, da ćemo u ovoj sedmici sve dogovoriti i riješiti. Sad su se i roditelji uključili u cijelu priču i koliko znam oni sutra imaju dogovoren sastanak u županijskoj vladi", kazala je Petric.

Štrajk u osnovnim i srednjim školama u u Županiji Zapadnohercegovačkoj počeo je u ponedjeljak, 9. januara. Glavni razlog za generalni štrajk je nepostojanje kolektivnog ugovora te nezadovoljstvo sindikalista visinom plaća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti