POTVRDILI PREDSTAVNICI KOMPANIJE

Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH

07.02.2023. 13:48 / Izvor: Akta.ba
sastanak lidl

Predstavnici kompanije informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ''Lidl''

Na sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i predstavnika kompanije ''Lidl'', izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića, danas u Sarajevu, istaknuta je zainteresovanost te kompanije za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

Predstavnici kompanije informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ''Lidl'' budu prisutni u gradovima i općinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija ''Lidl'' u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Košarac i predstavnici "Lidla" posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

"Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati", naveo je Košarac.

Dodao je da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije ''Lidl'' da proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH budu na odgovarajući način pozicionirani u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima te kompanije.

Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i Federacije BiH sa predstavnicima "Lidla".

"Kompanija 'Lidl' prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH", naveo je Košarac, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti