PIPLS PROJEKAT

Općina Novo Sarajevo pokrenula proces uspostave sistema upravljanja imovinom

15.02.2023. 10:26 / Izvor: Akta.ba
novo sarajevo

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa UNDP-om, pokrenula je proces uspostave sistema upravljanja imovinom, a u okviru PIPLS projekta.

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa UNDP-om, pokrenula je proces uspostave sistema upravljanja imovinom, a u okviru PIPLS projekta.

PIPLS projekat ima za cilj unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu.

Projekat je trogodišnja inicijativa (2021.-2023.) koju primarno finansira Švedska, a sufinansira i provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave. Općina Novo Sarajevo je među prvim jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, koja je na transparentan i sistemski način pristupila unaprijeđenju upravljanja imovinom u svom vlasništvu, sa ciljem zaštite imovine i imovinskih prava, izradom registra imovine, ulaganjem u imovinu i povećavanjem njene vrijednosti, te efikasnom i transparentnom upravljanju, odnosno korištenju.

Sastanku koji je na ovu temu održan u zgradi Općine Novo Sarajevo, prisustovali su predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Goran Rokvić i konzorcija DCG-CEDES Mirza Pale, zajedno sa predstavnicima općinskih službi u čijoj nadležnosti se nalazi općinska imovina.

Na sastanku je također predstavljen i Akcioni plan, po kojem će se u narednom periodu postupati kada je u pitanju rješavanje ove problematike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti