DONACIJA VRIJEDNOSTI oko 80.000 KM

Prvi šleper prehrambenih proizvoda AS Holdinga krenuo za Tursku

20.02.2023. 09:44 / Izvor: Akta.ba
donacija turska

Iz AS Holdinga navode kako su pripremili sve one proizvode koji će im biti od koristi i koje će moći odmah konzumirati.

Jedna od najvećih prehrambenih grupacija u BiH u čijem su sastavu domaće kompanije Klas, Vispak, AS Jelah, Solana, Fortitudo, AC Food, ZIM, Sprind i Mlin i pekare Ljubače, spremila je donaciju za građane u zemljotresu razorenim dijelovima Turske. Donacija u prehrambenim proizvodima u vrijednosti od oko 80.000 KM, u Tursku će stići za dva dana, a iz AS Holdinga navode kako su pripremili sve one proizvode koji će im biti od koristi i koje će moći odmah konzumirati.

"Zahvaljujući Turskoj ambasadi u BiH ubrzali smo proces oko prevoza i osigurali se da će roba stići na pravu adresu i u prave ruke. Sretni smo zbog činjenice da, kao jedni od najvećih prehrambenih proizvođača, možemo učestvovati u ovakvom vidu pomoći i stavili smo na raspolaganje sve naše resurse kako bi se ovo što prije realizovalo. Vjerujemo da će im ova donacija i naši domaći proizvodi poslužiti u najtežim momentima, u kojima se trenutno nalaze", ističu iz AS Holdinga.

Pružanje podrške nastradalom narodu trenutno je prioritet svih zemalja u okruženju, a društvena odgovornost privrednika u BiH je neupitna. Iz ovih bh. kompanija navode kako će stajati na usluzi sve vrijeme trajanja krizne situacije u Turskoj. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti