Okerić potpisao odluku

Nihad Uk mandatar novog saziva Vlade Kantona Sarajevo

23.02.2023. 14:44 / Izvor: Fena
Nihad Uk

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić potpisao je danas odluku da je mandatar novog saziva Vlade KS Nihad Uk.

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić potpisao je danas odluku da je mandatar novog saziva Vlade KS Nihad Uk. 

Okerić je u izjavi za Fenu kazao da je danas od klubova u Skupštini KS - Naša stranka, SDP BiH, NiP-a i SBiH, zvanično dobio prijedlog za novog mandatara Vlade KS. 

"Nakon što sam upoznao rukovodstvo Skupštine KS sa dostavljenim prijedlogom, potpisao sam odluku o tome da smo svi saglasni da mandatar vlade bude Nuhad Uk, onako kako je bio prijedlog stranaka", kazao je Okerić. 

Od danas teče rok od 30 dana tokom kojeg mandatar ima obavezu da dostavi imena ministrica i ministara Kantona Sarajevo, a koje će imenovati Skupština KS 

"Nadamo se da ćemo do 10. ili 15. marta imati prijedlog Vlade KS, kako bi mogli poslati u proceduru i zakazati sjednicu Skupštine KS, koja treba da potvrdi mandatara i ministrice i ministre u Vladi KS za mandatni period od četiri godine", kazao je Okerić. 

O imenima kandidata za ministre nije htio govoriti, jer će se, kako je rekao, o tome razgovarati na nivou koalicionih partnera. 

Nihad Uk je ovu informaciju potvrdio na svom FB profilu. 

"Izabran sam za mandatara za formiranje nove Vlade KS. Hvala klubovima Naše stranke, SDP-a, NiP-a i SBiH na ukazanom povjerenju", napisao je UK.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti