Sindikat obrazovanja

Zatraženo hitno izjednačavanje platnih koeficijenata

02.03.2023. 14:36 / Izvor: SRNA
Obrazovanje

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture RS zatražio je od Vlade RS i resornih ministara da odmah izjednače platne koeficijente zaposlenih u ovoj oblasti.

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske zatražio je od Vlade Republike Srpske i resornih ministara da odmah izjednače platne koeficijente zaposlenih u ovoj oblasti sa ostalim budžetskim korisnicima, za šta je rok bio kraj prošle godine na osnovu memoranduma iz decembra 2017. godine, rečeno je danas nakon sjednice Izvršnog odbora ovog sindikata.

Predsjednik Sindikata Dragan Gnjatić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da očekuje da razgovori sa nadležnima o ovom problemu počnu što prije, a u suprotnom na raspolaganju su im svi oblici sindikalne borbe.

On je naveo da je oko 15.000 zaposlenih sa visokom stručnom spremom u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, kao i u nauci i kulturi Srpske, dugi niz godina prima platu manju od 250 do 300 KM u odnosu na ostale korisnike budžeta.

"Ovi profesori su nosioci pozitivnih promjena u Republici Srpskoj i manje su plaćeni od najslabije plaćenog službenika sa visokom stručnom spremom u organima uprave i javnim službama Srpske", ocijenio je Gnjatić na konferenciji za novinare nakon sjednice Izvršnog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture.

Na konferenciji za novinare navedeno je da Sindikat obrazovanja, nauke i kulture pregovara u ime 25.000 zaposlenih, te da je riječ o najbrojnijem sindikatu u RS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti