Još jedna akvizicija

Akta.ba saznaje: Ans Drive prodao Grand Centar Ilidža bh. gigantu u ekspanziji

17.03.2023. 15:34 / Izvor: Akta.ba
Grand Centar Ilidža

Sani Grand City ili poznatije kao Grand Centar Ilidža nalazi se u vlasništvu kompanije Ans Drive.

Grand Centar Ilidža otvoren u aprilu 2009 godine prodan je domaćem trgovačkom lancu Bingo, saznaje Akta.ba iz pouzdanih izvora.

Za sada nisu poznati detalji prodaje, ali ono što znamo jeste da se čeka da Mercatoru istekne ugovor o zakupu prostora, kako bi Bingo preuzeo isti.

Sani Grand City ili poznatije kao Grand Centar Ilidža nalazi se u vlasništvu kompanije Ans Drive, čiji je osnivač Alija Gadžo preminuo prošle godine.

Akta.ba podsjeća da je ovo prvi trgovački i poslovni centar u Bosni i Hercegovini, čiji su vlasnici upravljanje i rukovođenje Centrom prepustili profesionalnoj kompaniji, Energon facility management d.o.o. 2011. godine. U Bosni i Hercegovini ova kompanija posluje od 2009. godine i pored Grand Centra, obavlja poslove tehničkog i higijenskog održavanja za TC Merkur-Otoka.

Ovo je samo jedna u nizu akvizicija Bingo grupacije. Strateškim širenjem portfelja i nizom akvizicija u proteklih 20 godina, Bingo je investirao u revitalizaciju mnogobrojnih postrojenja širom BiH i spasio mnoga radna mjesta. Akvizicijama u svoje poslovanje uvodi i druge djelatnosti, iz različitih industrija, čime prerasta u vodeću grupaciju koja kontinuirano ulaže u razvoj bh. privrede.

Na području općine Ilidža nalazi se manja trgovina Binga koja je u Ilidža City Mall-u. Nakon ALTA Shopping centra ovo je drugi po redu trgovački centar koji će se naći u vlasništvu domaćeg giganta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti