Sudjelovalo devet kompanija

U Jordanu prezentirani turistički potencijali Bosne i Herecegovine

21.03.2023. 15:02 / Izvor: Akta.ba
turizam bih

U glavnom gradu Jordana, Ammanu, održani su B2B susreti i prezentacija Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije.

U glavnom gradu Jordana, Ammanu, održani su B2B susreti i prezentacija Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije.

Ovaj događaj je dio studijskog putovanja kojeg je organizirala Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska  komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s kompanijom Turkish Airlines, USAID-om za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam), Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo (Visit Sarajevo) i Jordanskim društvom putničkih agencija (JSTA,) u periodu od 15. do 21. ožujka 2023. godine.

Događaju je prisustvovao i ambasador Bosne i Hercegovine u Jordanu NJ.E. Matko Zeko, koji je prezentirao planirane korake za olakšanje viznog režima koji bi značajno pomogli agencijama pri dovođenju turista u Bosnu i Hercegovinu.

U gospodarskoj delegaciji Bosne i Hercegovine sudjelovali su predstavnici devet kompanija za upravljanje destinacijom: Mrkulic Company d.o.o, Balkan Tour doo, 2mtravel, Funky Tours d.o.o., Balkan Travel Services, Fortuna Tours, Lambada Travel, EspyBosnia i M97 tours.

Tijekom B2B sastanaka, sudionici su imali priliku predstaviti turističke programe i usluge jordanskim kompanijama iz sektora turizma. Nakon prezentacije i održanih poslovnih sastanaka, sudionici su izrazili iznimno zadovoljstvo prezentiranim turističkim potencijalima i potencijalnim poslovnim prilikama.

U okviru studijskog putovanja bh. delegacije, kompanije su upoznate s turističkim znamenitostima Jordana te pozitivnim praksama pri kreiranju jordanskih turističkih proizvoda i usluga. Također, održan je sastanak s predstavnicima  Ministarstva turizma i antikviteta (MOTA) Jordana. Predstavnici ministarstva su prezentirali svoj način rada, postignuća i projekcije za budućnost, nakon čega je otvorena rasprava o ključnim pokazateljima uspjeha, očekivanjima i potencijalnim izazovima s fokusom na obje zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti