Jedinica za specijalnu podršku

Obezbijeđene najsavremenije uniforme za MUP BPK Goražde

24.03.2023. 13:10 / Izvor: Fena
GORAŽDE

Jedinica za specijalnu podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde dobila je nove taktičke uniforme.

Jedinica za specijalnu podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)  Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde dobila je nove taktičke uniforme. Kako je istaknuto prilikom promocije, obezbijeđene su u sklopu aktivnosti opremanja policije, a iz MUP-a najavljuju i nove s ciljem unaprjeđenja rada policijskih službenika.

Prema riječima ministra za unutrašnje poslove BPK-a Goražde Nusreta Hubjera i komesara Uprave policije Damira Bogunića, u narednom periodu intencija rada će se zasnivati na unaprjeđenju statusa i položaja uposlenika ministarstva, a pogotovo policijskih službenika, u smislu obezbjeđenja adekvatnih materijalno-tehničkih uslova za uspješno obavljanje dodijeljenih zadataka.

Uniforme koje je obezbijedilo Ministarstvo za unutrašnje poslove BPK-a spadaju u red najkvalitetnijih koje koriste elitne specijalne policijske jedinice za podršku, a radi se o multicam kamuflažnim uniformama koje se sastoje od nepropusnih jakni, taktičkih bluza, hlača, kapa i opasača.

Dodali su da će ova vrijedna oprema u narednom periodu biti od velikog značaja i uveliko olakšati rad Jedinice za specijalnu podršku.

Kako su naglasili, ovo je samo jedan od uspješno realizovanih zadataka u vezi s opremanjem policije, te su najavili da će se u skorom vremenu realizovati i mnogi drugi koji su u toku, a odnose se na materijalno-tehničko opremanje, postavljanje video nadzora, nabavku vozila, uniformi i slično.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti