Donijeta odluka

MUP-u BPK tri miliona KM za bolje uslove rada i veću sigurnost građana

07.09.2023. 13:45 / Izvor: Akta.ba
BPK

Odlukom je precizirano da će ova sredstva biti korištena u svrhu poboljšanja uslova za rad Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

Vlada Federacije BiH danas je, na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, donijela Odluku o usvajanju Programa utroška dijela sredstava Federalnog MUP-a „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima“ iz sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za ovu godinu, a kojim se Upravi policije MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrava iznos od tri miliona KM.

Odlukom je precizirano da će ova sredstva biti korištena u svrhu poboljšanja uslova za rad Uprave policije MUP-a BPK Goražde i povećanja sigurnosti građana. Odobrena sredstva uplatit će se na račun Uprave policije MUP-a BPK Goražde nakon okončanja postupka nabavke i potpisivanja Ugovora između Uprave policije Kantonalnog MUP-a i odabranog ili odabranih dobavljača.

O načinu utroška odobrenih sredstava bit će potpisan ugovor između Federalnog ministarstva i Uprave policije MUP-a BPK Goražde kojim će se detaljnije utvrditi međusobna prava i obaveze. Uprava policije BPK Goražde za utrošak ovih sredstava obavezna je Federalnom MUP-u dostavljati kvartalne izvještaje o realizaciji „Programa kapitalnih ulaganja Uprave policije MUP-a BPK Goražde iz sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova“, a potom će Federalni MUP kvartalno izvještavati Federalno ministarstvo finansija.

U razlozima za donošenje ove odluke Federalni MUP obrazložio je da su u ovogodišnjem Budžetu FBiH za Upravu policije MUP-a BPK Goražde i MUP Zapadnohercegovačkog kantona odobrena namjenska sredstva za finansiranje kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima. Kako je navedeno, od ukupno devet miliona KM stekli su se uslovi za implementaciju dijela od tri miliona za Upravu policije MUP-a BPK, a na osnovu dostavljenog Programa kapitalnih ulaganja. Obrazloženo je da će se preostali iznos od šest miliona KM implementirati nakon što MUP ZHK dostavi potrebnu dokumentaciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti