ZA SIGURNOST FUNKCIONERA

MUP RS nabavlja vozila vrijedna pola miliona KM

25.03.2023. 08:49 / Izvor: Akta.ba
mup rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske potrošiće oko 550.000 KM za nabavku automobila za potrebe obezbjeđenja štićenih ličnosti, saznaje Akta.ba.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)  Republike Srpske potrošiće oko 550.000 KM za nabavku automobila za potrebe obezbjeđenja štićenih ličnosti, saznaje Akta.ba.

Naime, objavili su tender u kojem traže četiri motorna vozila za potrebe obezbjeđenja i zaštite ličnosti. Najskuplji automobil iznosi gotovo 200.000 KM sa PDV-om, takođe, traže jedan automobil od skoro 140.000 maraka, jedan od 128.000 KM, te jedan od 99.450 maraka.

U tenderskoj dokumentaciji su naveli željene karakteristike budućih automobila, tako su za najskuplji automobil zatražili da bude metalik crne boje, EURO 6 standarda, te da ima pogon na svim točkovima.

"Potrebno je da snaga motora bude minimalno 255 kilovata, mora imati kameru za vožnju unazad, grijanje prednjih sjedišta, kao i automatski mijenjač. Zahtijevano je da automobil bude dizel, limuzina, kao i da posjeduje tempomat sa kontrolom razmaka vozila", opisano je u dokumentaciji.

Za automobil za koji su ponudili gotovo 140.000 KM, zahtijevano je da bude metalik sive boje, da ima pogon na sve točkove, kao i da ima grijanje za prednja i zadnja sjedišta.

Zahtijevano je da ima sistem čitanja saobraćajnih znakova, kao i sistem kontrole pritiska u gumama, kao i sistem pomoći pri kočenju.

"Vozilo od 128.000 maraka bi trebalo biti metalik crne boje, EURO 6 standarda, da ima pogon na sve točkove, kao i da posjeduje tempomat. Neophodno je da posjeduje putni računar sa višestrukim prikazom informacija, kao i induktivno punjenje mobilnog telefona", navedeno je.

I za automobil od gotovo 100.000 KM je zatraženo da bude metalik crni, da ima pogon na sve točkove, kao i automatski trozonski klima uređaj.

Podsjetimo, ranije je novi ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan odlučio da na lizing uzme 25 vozila za šta je izdvojio više od dva miliona maraka.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti