NA PET SARAJEVSKIH MOSTOVA

Grad Sarajevo plaća 10.000 KM za zalijevanje cvijeća u 462 žardinjere

29.03.2023. 15:03 / Izvor: Akta.ba
cvijeće

Grad Sarajevo kroz konkurentski postupak traži usluge zalijevanja i održavanja cvijeća na pet mostova u Sarajevu.

Gradska služba Sarajeva objavila je pomalo neobičnu javnu nabavku koju do sada nismo imali priliku vidjeti. Naime, Grad Sarajevo kroz konkurentski postupak traži usluge zalijevanja i održavanja cvijeća na pet mostova u Sarajevu, javlja Akta.ba.

Mjesto (lokacija) pružanja usluga je most Vijećnica, most Ćumurija, most Čobanija, Ajfelov most i most Suade i Olge, te "Cvijet Srebrenice" Otoka. 

Zalijevanje i održavanje cvijeća odnosi se na 462 žardinjere, dim. 50x18x18cm.

Procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a je 10.000 KM.

Zalijevanje se vrši 3 do 5 puta sedmično, a održavanje u smislu dohranjivanja cvijeća jednom mjesečno. Navedene usluge će se pružati u periodu od 01.05.2023. do 15.09.2023. godine.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ponuđačima nije dozvoljeno da dostavljaju alternativne ponude.

Grad Sarajevo traži od ponuđača da u svojoj ponudi navedu koje informacije se smatraju povjerljivim, po kojoj osnovi se smatraju povjerljivim i koliko dugo će biti povjerljive. 

U tom smislu ponuđači moraju napraviti spisak (u okviru obrasca povjerljivih informacija – Aneks 6 TD) informacija koje bi se trebale smatrati povjerljivim.

U svrhu ispunjavanja uslova za dokazivanje sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti propisane članom 46. Zakona, ponuđači treba da budu registrovani u odgovarajućim profesionalnim ili drugim registrima zemlje u kojoj su registrovani ili su osnovali firmu.

Rok za dostavljanje ponuda je 04.04.2023. godine do 12.00 sati.

Inače, Grad Sarajevo pokrenuo je projekt uljepšavanja mostova prošle godine. 

"Njime želimo oplemeniti naše mostove, stoljetne simbole susreta i povezivanja", istaknuto je tada. 

Za izradu idejnog rješenja za postavljanje žardinjera za cvijeće na mostovima grada Sarajeva (Vijećnica, Čobanija i Ajfelov most) Grad Sarajevo je platio 2.500 KM. Posao je dobila firma Arhimatic d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti