Izabrano novo čelništvo Kluba

Održana godišnja skupština Hrvatskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini

03.04.2023. 14:07 / Izvor: Akta.ba
poslovni klub

Nakon prezentiranih prijedloga i provedenog glasovanja, Skupština Hrvatskog polovnog kluba jednoglasno je izabrala novo čelništvo Kluba.

Prva redovna godišnja Skupština Hrvatskog poslovnog kluba u BiH na kojoj se okupila većina članova, održana je 30.03.2023. godine u Mostaru.

Podsjećamo, Hrvatski poslovni klub (HPK) osnovan je u svibnju 2022. godine na inicijativu Hrvatske gospodarske komore i uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, s namjerom okupljanja poslovnih subjekata iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine oko zajedničkih ciljeva unaprjeđenja poslovanja i gospodarske suradnje.

Skupštini su prezentirane provedene aktivnosti tijekom prve godine postojanja kluba, nakon kojih su usvojeni izvještajni dokumenti za 2022. Uz godišnje izvješće o radu, Skupština je usvojila i financijsko izvješće za 2022. godinu, usvojen je dokument pod nazivom Poslovnik o radu skupštine. Po provedenoj proceduri propisanoj Statutom, donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatskog poslovnog kluba.

Nakon prezentiranih prijedloga i provedenog glasovanja, Skupština Hrvatskog polovnog kluba jednoglasno je izabrala novo čelništvo Kluba.

Za Predsjednika Hrvatskog poslovnog kluba izabran je Nikica Pažin, ministar savjetnik u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH. Damir Đogić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d. Mostar izabran je za Potpredsjednika Hrvatskog poslovnog kluba, a Slavko Sić, predsjednik Uprave i direktor HoldINA & Energopetrol Sarajevo izabran je za novog člana Upravnog odbora u sastavu kojeg su i Igor Manjić, direktor Podravke d.o.o. Sarajevo i Slaven Pehar, direktor Školske naklade d.o.o. Mostar.

Događaju je nazočio i gospodin Darko Sabljak, konzul savjetnik u Generalnom konzulatu RH u Mostaru. Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH sa svim svojim konzularnim predstvništvima daje nesebičnu i konstantnu podršku radu Hrvatskog poslovnog kluba, izjavila je Kristina Duno generalni tajnik Hrvatskog poslovnog kluba, koja je i vodila sjednicu Skupštine.

Hrvatski poslovni klub će nastaviti s radom na podupiranju inicijativa, s ciljem da se unaprijede i podrže interesi svih članova i razvoja gospodarskih aktivnosti u BiH općenito. Radit ćemo kontinuirano na stvaranju sinergije među članicama, a sve to ima za cilj doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i još većoj robnoj razmjeni između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine – zaključio je Predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba Nikica Pažin i zahvalio se na izboru i ukazanom povjerenju te pozvao sve gospodarske subjekte u BiH da se uključe u rad Hrvatskog poslovnog kluba.

Po završetku sjednice upriličen je ručak za sve prisutne, što je ujedno bila odlična prigoda za ugodan razgovor, umrežavanje i razmjenu novih ideja.

Svi koji žele biti dio Hrvatskog poslovnog kluba prijavnicu za članstvo mogu napraviti popunjavanjem pristupnice na službenoj web stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti