Subvencija za radnike

Pomoć u obnovi preduzeća "Mega-drvo"

12.04.2023. 10:34 / Izvor: Glas Srpske
mega drvo

Resorni ministar Vojin Mitrović predložiće da se subvencionišu porezi i doprinosi za radnike ovog bijeljinskog preduzeća kako bi pomogli da se što prije oporavi.

Prema prvim procjenama šteta od požara u kojem su u bijeljinskom preduzeću "Mega-drvo" izgorjele četiri hale veća je od 15 miliona maraka. Požar je zahvatio dio mašina za preradu drveta koje dostižu milionsku vrijednost.

Resorni ministar Vojin Mitrović predložiće da se subvencionišu porezi i doprinosi za radnike ovog bijeljinskog preduzeća kako bi pomogli da se što prije oporavi.

Najavio je da će o prijedlozima pomoći bijeljinskom preduzeću ragovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Radovanom Viškovićem.

Radnici Mega drveta danas su došli da raščišćavaju ostatke pogona koji su izgorjeli u požaru.

Teško im je ali vjeruju da će se sve obnoviti a oni vratiti na svoje stare poslove.

Mega drvo je porodično preduzeće, osnovano 1996. godine u Bijeljini. Djelatnost preduzeća bila je prvo primarna prerada drveta za potrebe građevinske industrije. ali su vremenom prešli na finalizaciju proizvodnje namještaja. Uglavnom su bili orjentisani ka izvozu.

"Već smo kontaktirali naše dobavljače opreme iz Tajvana, zapadne Evrope i činimo sve da u što skorije vrijeme dobijemo opremu", naveo je Svetozar Ostojić, vlasnik preduzeća Mega drvo Bijeljina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti