RADNA POSJETA USK

Novalić: Vlada je jako zainteresovana da povećava izdvajanja za poljoprivredu

14.04.2023. 07:30 / Izvor: Fena
novalic

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je prehrambenu industriju AC Food u Velikoj Kladuši u sklopu radne posjete Unsko-sanskom kantonu.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je prehrambenu industriju AC Food u Velikoj Kladuši u sklopu radne posjete Unsko-sanskom kantonu.

Istakao je da je ta kompanija poznatija po svojim brendovima Tops i Maza nego po imenu, te dodao da njegova posjeta predstavlja podršku poljoprivrednom sektoru.

Novalić je rekao da Vlada sve više podržava poljoprivredu, te su tako prošle godine za taj sektor izdvojili 106 miliona KM, a ove 164 miliona KM.

"Vlada je, poučena krizama koje je rat u Ukrajini izazvao kad je u pitanju hrana, jako zainteresovana da povećava izdvajanja za poljoprivredu i da postoje fabrike koje će nas hraniti u budućnosti kako bar tokom kriza ne bi zavisili od uvoza", poručio je Novalić.

Direktor kompanije AC Food Sanel Čeljo zahvalio je na posjeti i izrazio nadu da će ta kompanija u budućnosti biti prepoznatljiva po svojim proizvodima u regiji i Evropi.

Potcrtao je da su već prisutni na tržištima bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i SAD-a, te da planiraju i dodatno širenje proizvodnih pogona i asotrimana.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti