Zatvoren prošle godine

Avaz preuzima McDonald's-ov drive in restoran u Nedžarićima?

19.04.2023. 10:14 / Izvor: Slobodna Bosna
mcdonald

Svjetski lanac brze hrane McDonald's prestao sa radom u BiH krajem decembra prošle godine.

Svjetski lanac brze hrane McDonald's prestao sa radom u BiH krajem decembra prošle godine kada su loklani partneri izgubili licencu zbog nesređenog poslovanja. Od ukupno četiri restorana koji su privremeno prestali s radom, prvi bi mogao otvoriti vrata McDonald'sov drive in restoran u sarajevskom naselju Nedžarići, na platou novinske kuće "Avaz" u vlasništvu Fahrudina Radončića.

Prema nepotvrđenim ali pouzdanim informacijama, pravni zastupnici Avaza već neko vrijeme pregovaraju s bivšim vlasnikom franšize Harisom Ihtijerevićem o preuzimanju njegovog objekta u Neđarićima, koji je do zatvaranja poslovao odlično. Nakon zatvaranja ovog restorana, Dnevni avaz je optuživao Ihtijarevića da se nelegalno “prikačio” na Avazove instalacije električne energije i vode, te je uprava Avaza najavila podnešenje krivične prijave, piše Slobodna Bosna.

"Avaz d. o.o. je više od deset godina uredno izmirivao sve dobijene ukupne račune prema "Vodovodu i kanalizaciji". Nakon ovoga ta će kompanija podnijeti krivičnu prijavu protiv Ihtijarevića i ovlaštenih lica kompanije koja se ilegalno priključila na sistem i brojilo Avaza, a provest će se i interna istraga da li se, eventualno, na isti način i na štetu Avaza trošio plin ili električna energija”, zvanično je saopćeno iz uprave Avaza. 

No, čini se da od krivične prijave neće biti ništa, jer se navodno Avaz s Ihtijarevićem uspio dogovoririti o preuzimanju objekta i "prebijanju duga".  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti