SUBVENCIJE PREDUZEĆIMA

Usvojen program poticaja za veterinarstvo u 2023. godini

20.04.2023. 07:37 / Izvor: Akta.ba
vlada fbih

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku kojom se usvaja Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za veterinarstvo.

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, donijela Odluku kojom se usvaja Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima - Poticaj za veterinarstvo" utvrđen Budžetom FBiH za 2023. godinu, u iznosu od 2.700.000 KM.

Program utroška obuhvaća sredstva predviđena za otkrivanje, suzbijanje i iskorjenjivanje zaraznih bolesti životinja, kao i sredstva namijenjena za kontrolu zdravstvene ispravnosti namirnica animalnog porijekla.

Tokom 2023. godine u Federaciji BiH će biti nastavljeno dijagnostičko ispitivanje na tuberkulozu, brucelozu i enzootsku leukozu goveda s ciljem osiguravanja uslova za plasman proizvoda na tržišta.

Korisnici Programa su veterinarske stanice i ustanove koje u skladu sa Zakonom o veterinarstvu provode veterinarsku djelatnost, fizička i pravna lica - vlasnici neškodljivo uklonjenih životinja. Pravo na finansijska sredstva odobravat će se fizičkim i pravnim licima koji ispune uslove utvrđene Programom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti