OGLEDALO NAŠEG PODUZETNIŠTVA

Krišto: Mostarski sajam je simbol zajedničke predanosti saradnji i razvoju

02.05.2023. 12:56 / Izvor: Akta.ba
krišto

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je posjetila Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru i održala govor u kojem je naglasila važnost ovog događaja.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas je posjetila Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru i održala govor u kojem je naglasila važnost ovog događaja.

Naglasila je da su Mostar i drugi krajevi u BiH odavno mjesta za investicijske prilike.

"Mostar, Hercegovina, ali i drugi krajevi u BiH odavno su mjesta za investicijske prilike gdje se ljudi ističu marljivošću i inovativnim duhom", navela je, dodajući da Mostarski sajam kao jedna od najznačajnijih manifestacija u Bosni i Hercegovini ne predstavlja samo lokalni, već događaj od velikog značaja za cijelu regiju.

Krišto je poručila da je Međunarodni sajam u Mostaru ogledalo našeg poduzetništva, preduzetništvo mladih, žena, a koja su ključna za rast konkurentnosti.

Borjana Krišto je pozvala posjetioce sajma da iskoriste ovo mjesto i priliku za stvaranje novih mostova, međunarodnih prilika, ali i za jačanje već postojeće saradnje.

"Mostar je danas ponovo otvorio vrata i nove mogućnosti svima onima koji žele proširiti svoje poslovanje na nova tržišta. Ekonomska saradnja ključ je rasta kako Bosne i Hercegovinem, tako i drugih zemalja regije. Jačanje suranje posebno je važno zbog kriza s kojima se suočavaju zemlje regije pa tako i Bosna i Hercegovina", rekla je.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH je naglasila da je Mostar danas najbolja pozornica za predstavljanje inovacija i proizvoda što je dobar signal za nove investicije.

Ona se također zahvalila zemlji partneru ovogodišnjeg sajma Izraelu.

"Upućujem svoju zahvalnost zemlji partneru ovog sajma, državi Izraelu. Izrael je jedna od najnaprednijih zemalja kada su u pitanju inovacije i ovo je izuzetna prilika da učimo od njih. Nakon plodonosnih partnerstva sa drugim zemljama, partnerstvo sa Izraelom je izuzetna prilika. Duboko sam uvjerena kako će naša buduća saradnja stvoriti nove mogućnosti za razvoj", rekla je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti