Veliki potencijal

Direktor Aluminija potvrdio interes za Aerodrom Mostar

04.05.2023. 10:08 / Izvor: bljesak.info
Amir Gross

Foto: bljesak.info

Mostar ima više od milion turista godišnje i da je potencijal aerodroma veliki.

Direktor kompanije Aluminij Industries i predsjednik Privredne komore države Izrael u BiH Amir Gross Kabiri potvrdio je jučer interes za Aerodrom Mostar.

Podsjećanja radi, prošle godine u javnosti su se pojavile špekulacije o tome da je Kabiri zainteresovan za preuzimanje mostarskog aerodroma.

Kabiri je o ovoj temi govorio jučer na konferenciji za novinare predstavnika Izraela na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Kako je naveo, Aerodrom Mostar ima veliki potencijal.

"Mostar i cijela Bosna i Hercegovina su važni za sve nas. Ako na bilo koji način mognemo doprinijeti, svojim iskustvom ili resursima, to ćemo i učiniti, bez obzira hoćemo li mi dobiti nešto od toga", rekao je Kabiri.

Podsjetio je da Mostar ima više od milion turista godišnje i da je potencijal aerodroma veliki. Aerodrom, podsjetio je, također može biti alternativa Sarajevu kada avioni ne mogu sletjeti zbog magle.

"U toku su razgovori kako možemo sarađivati i na koji način od ovoga možemo napraviti uspješnu priču", rekao je Kabiri te dodao da zasad ne može iznijeti više detalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti