OBAVIJESTIO GRAĐANE

Fadil Novalić: Šta sam zatekao, a šta ostavljam iza sebe?

12.05.2023. 15:08 / Izvor: Akta.ba
novalic

Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, obavijestio je javnost o stanju koje je zatekao i koje ostavlja iza sebe.

Bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, obavijestio je javnost o stanju koje je zatekao i koje ostavlja iza sebe. Između ostalog, naveo je da je iza sebe ostavio stabilan penzioni fond, te na računima Vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka

"Dragi građani, dužan sam da vas obavijestim o stanju koje sam zatekao i o stanju koje ostavljam iza sebe. Šta sam zatekao? Na računu je bilo 0 KM. Deficit budžeta FBiH, deficit budžeta u ministarstvu poljoprivrede, autocestama, svim mogućim fondovima, ministarstvima. Sve je bilo opustošeno. 705 miliona deficita. Na svakom koraku nezadovoljni radnici. Penzije i plate su kasnile. Boračke naknade, također. Poticaji privredi bili su nepostojeći. Ogromni dugovi u svim sektorima", napisao je Novalić.

Iza sebe, kaže, ostavio je stabilan penzioni fond, te na računima Vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka.

"Redovne penzije i penzionere koji uvijek mogu računati na njihovo povećanje. Redovne isplate svih naknada. I dug značajno otplaćen. Došli smo do toga da nam MMF nije ni potreban", istaknuo je.

Na kraju je poručio da se nada da će to znati sačuvati "ovi što se sada kite tuđim rezultatima".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti