Sarajevo Business Forum

Nikšić: Brojne prilike za investicije u Bosni i Hercegovini

17.05.2023. 10:45 / Izvor: Fena
Nermin Nikšić

Na otvaranju Sarajevo Business Foruma, Nikšić je naveo da je saradnja domaćih investitora, međunarodnih investitora i naše, sada već razvijene, jake emigracije dobitna kombinacija.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da je "naš zajednički zadatak da stvaramo okruženje u kojem će prilike koje se nude za opstanak, rad i razvoj u Bosni i Hercegovini biti realizovane".

Na otvaranju Sarajevo Business Foruma, Nikšić je naveo da je saradnja domaćih investitora, međunarodnih investitora i naše, sada već razvijene, jake emigracije dobitna kombinacija od koje svi možemo i trebamo imati koristi.

"Prilike za investicije u Bosni i Hercegovini su brojne. Naš geografski položaj, naša otvorenost prema EU tržištima, povoljni uvjeti izvoza, prirodna bogatstva i mogućnost razvoja raznovrsnih privrednih grana, od poljoprivrede, preko turizma, te energetike i rudarstva neke su od prednosti naše domovine nad brojnim drugim sredinama u okruženju", rekao je federalni premijer.

Istovremeno, poručio je onim investitorima koji su možda umjesto ovih prednosti i prilika za razvoj biznisa u Bosni i Hercegovini vidjeli priliku za angažovanjem jeftine radne snage, da to nije opcija.

Što se tiče predstavnika vlasti u Bosni i Hercegovini na svim razinama, Nikšić je istakao da je njihova zadaća da kreiraju uslove za poboljšanje poslovne klime i radničkog standarda.

"Nama trebaju integracije, a biznis i ekonomija su pojmovi koji integrišu društva, zajednice, pa i cijeli svijet. Zato vam želim mnogo sreće u vašem radu uz poruku da vam Vlada Federcije stoji na raspolaganju", naglasio je Nikšić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti