SOS Dječije selo Sarajevo

Otvoren Centar za mlade u okviru projekta - Employability and Jobs of the Future

26.05.2023. 11:21 / Izvor: Akta.ba
sos

U SOS Dječijem selu Sarajevo otvoren je Centar za mlade.

Uz prisustvo velikog broja gostiju, predstavnika lokalnih vlasti, srednjih i osnovnih škola, institucija iz oblasti socijalne zaštite, predstavnika nevladinih organizacija i drugih u SOS Dječijem selu Sarajevo otvoren je Centar za mlade.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini djeluje skoro 30 godina, te pored pružanja porodičnog oblika brige djeci bez roditeljskog staranja, Organizacija ima i druge programe kojima djeluje na prevenciji izdvajanja djece iz porodica porijekla, pružanje podrške u ranom rastu i razvoju djece, ali i projekte kojima djeluje na poboljšanju ukupne društvene atmosfere u BiH.

Jedan od takvih projekata je i Employability and Jobs of the Future. Osnovni cilj projekta je pomoći mladima pri sticanju kvalifikacija iz srednjestručnog/tehničkostručnog obrazovanja (VET/TVET kvalifikacija) te razvijanje informatičke pismenosti (IKT kompetencija) znanja potrebnih za suvremeno  tržište rada.

Mladi će biti u mogućnosti dobiti usluge instruktivne nastave, učestvovati na edukacijama, treninzima kao i na zabavno/kreativnim/game aktivnostima.

Otvaranjem Centra za mlade, stekli su se i adekvatni uslovi za prostor u kome će mlade osobe moći provoditi kvalitetno vrijeme, iskoristiti mogućnosti procjene svojih potreba i adekvatnog profesionalnog usmjeravanja u odnosu na trenutne zahtjeve tržišta rada.

Centar za mlade se nalazi u SOS Dječijem selu Sarajevo, Hermann Gmeiner 19, naselje Mojmilo i otvoren je za sve mlade ljude iz lokalne zajednice i sa područja Grada Sarajeva.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na web stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti