18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

AS Holding i Akta.ba: 360 slatkih paketa za korisnike Gerontološkog centra

29.05.2023. 10:10 / Izvor: Akta.ba
AS Holding

Naš portal je zajedno sa Andreom Tomašević Kolenda, PR menadžericom kompanije AS Holding, direktno korisnicima Centra uručio ukupno 360 paketa.

U Gerontološkom centru Sarajevo prošle sedmice izvršena je i donacija proizvoda kompanije AS Holding. Donacija je organizirana u okviru projekta portala Akta.ba "Vrijeme je za dobra djela", a povodom proslave našeg 18. rođendana koja je održana u petak 26.maja u Gerontološkom centru Sarajevo.

AS Holding je sa svojim članicama u grupaciji, donirao 300 kutija keksa, 300 malih instant kafa, 100 čokoladica i 300 kesica flipsa/smokija. Ostali dio smo dodatno dokupili kako bi svaki korisnik dobio svoj slatki poklon.

Naš portal je zajedno sa Andreom Tomašević Kolenda, PR menadžericom kompanije AS Holding, direktno korisnicima Centra uručio ukupno 360 paketa.

“AS Holding sa svojim kompanijama kao što su Klas, Vispak, AS, Oaza Sprind i ostalim koje su u našem sastavu uvijek nastoji da se odazove ovako značajnim društveno odgovornim projektima. Bila nam je čast i veliko zadovoljstvo da izmamimo osmijeh na lica naših starih sugrađana i da im poklonimo neke od naših proizvoda. Portalu Akta veliko hvala što su na ovaj način odlučili da obilježe svoje punoljetstvo i što su pokazali korisnicima Gerontološkog centra da nisu sami i zaboravljeni. AS Holding je uvijek tu da podrži ovakve humane priče“, kazala je Tomašević Kolenda.

O kompaniji AS Holding

Počeci kompanije vežu se uz društvo AS Jelah, koje je s poslovanjem započelo 1988. godine, kao samostalna trgovinska radnja, dok već 1995. godine, početni biznis prerasta u privatno preduzeće.

2016. godine osnovali su društvo AS Holding, uz razvijanje krovnog društva sa efikasnim mehanizmima korporativnog upravljanja koji se primjenjuje na 16 članica. 2018. godine AS Holding bilježi najveći uspjeh u dosadašnjem poslovanju.

Pod njihovim „krovom“ je 16 bh. kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2000 proizvoda našeg portfolija. Već nekoliko godina u nizu zauzimaju najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH.

Skupa sa svojim članicama zapošljavaju preko 4500 ljudi, sa tendencijom rasta u sve tri divizije poslovanja: hrana, trgovina i tekstil.

 

 

O Gerontološkom centru

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite. U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.

Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti