OBNOVA VOZNOG PARKA

Nove limuzine, za novi saziv: Predsjedništvo BiH kupuje tri nova automobila za 572.364 KM

02.06.2023. 10:50 / Izvor: Akta.ba
limuzine

Sekretarijat novog saziva Predsjedništva BiH u kojem sjede Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić raspisali prve tendere za nabavku limuzina ukupne vrijednosti 572.365 KM.

Sekretarijat novog saziva Predsjedništva BiH u kojem sjede Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić raspisali su prve tendere za nabavku limuzina ukupne vrijednosti 572.365 KM.

Raspisani su tenderi za nabavku vozila kategorije M1 za potrebe Predsjedništva BiH vrijednosti 318.357 KM sa PDV-om, zatim nabavku „putničkog motornog vozila-višenamjenska limuzina za potrebe Predsjedništva BiH“ po cijeni od 89.037 KM sa PDV-om, te motornog vozila SUV za potrebe Predsjedništva Bosne i Hercegovine, čija je vrijednost 164.970 KM s PDV-om.

U tenderskoj dokumentaciji opisane su i karakteristike traženih automobila. Najskuplja je AA limuzina sa turbo benzinskim motorom minimalne snage 338 kW. Boja vozila mora biti crna metalik i da je proizvoden 2023. godine. Limuzina mora imati zavjese za zaštitu od sunca na zadnjim bočnim staklima, panoramski stakleni krovni otvor, digitalni radio i TV prijem, ugrađen frižider/hladnjak za piće, ugrađen projektor na prednjoj šajbi, multi funkcionalni kožni upravljač sa funkcijom izmjene brzina...

Podsjetimo, mediji su krajem prošle godine pisali o nabavkama dvije limuzine koje su ukupno koštale 134.700 KM. Tenderi su bili raspisani u mandatu Predsjedništva BiH u sastavu Milorad Dodik, Šefik Džaferović, Željko Komšić, zbog čega se odmah oglasio novoizabrani Denis Bećirović i poručio da je spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva BiH, a samim tim i njemu lično, bezočna manipulacija i laž.

U međuvremenu su, nakon donošenja prvih državničkih odluka Predsjedništva BiH, na red ipak došle i nove limuzine.

Osim nabavke novih, spomenimo i to da Sekretarijat Predsjedništva BiH prodaje tri stara neispravna vozila putem postupka licitacije sistemom zatvorenih ponuda. 

Na prodaju su vozila BMW X5 2008 godište po cijeni 12.280 KM, Citroen C6 2012 za 3.977 KM, te Škoda Oktavia 2008 za 2.460 KM.

Vozilo BMW X5 svi zainteresovani ponuđači mogu pogledati na parkig prostoru ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu dana 02.06.2023. godine, u periodu od 12:00 do 14:00 sati, dok se druga dva vozila, također danas, mogu pogledati u krugu Auto servisa AC QUATTRO.

Prodaja motornih vozila se vrši po principu „viđeno-kupljeno" bez naknadnih prigovora i reklamacija koje se odnose na stanje vozila.

Pravo učešća u postupku licitacije putem zatvorenih ponuda imaju sva pravna i fizička lica koja polože kauciju, osim uposlenika Predsjedništva Bosne i Hercegovine i članova njihovih porodica, kao i poslovni subjekti u njihovom isključivom ili djelimičnom vlasništvu ili njihovih srodnika.

Krajni rok za dostavljanje ponuda je 12.06.2023. godine.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti