Ministar poručio7

Lakić: Vlada FBiH je opredijeljena da spasi firmu Zrak d.d.

21.06.2023. 15:02 / Izvor: Federalna.ba
 Vedran Lakić

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić izjavio je nakon današnje sjednice u Sarajevu da je Vlada FBiH opredijeljena da pokuša spasiti firmu Zrak d.d.

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić izjavio je nakon današnje sjednice u Sarajevu da je Vlada FBiH opredijeljena da pokuša spasiti firmu Zrak d.d.

Istakao je da je odlučeno da se Vlada FBiH upiše kao povjerioc u dugovanja koja Zrak ima i postane dio stečajnog vijeća.

"Nezvanično smo saznali da bi stečajni sudija mogao odlučiti da Zrak ide u stečaj", naveo je Lakić.

Pojasnio je da su razlozi za to što opunomoćenik firme - advokat koji je uputio žalbu prvostepenom organu - nije opunomoćen od strane ovlaštene osobe, odnosno direktor Zraka nije upisan u registar privrednih društava kao zakonski predstavnik preduzeća.

 Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić izjavio je nakon današnje sjednice u Sarajevu da je Vlada FBiH opredijeljena da pokuša spasiti firmu Zrak d.d. rekao je Lakić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, ministar je naglasio da Federacija BiH nema interes da formira novo preduzeće za promet gasom i da očekuje da se tekst zakona o gasovodu Južna interkonekcija uskoro nađe na sjednici Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti