MINISTARSTVO PRIVREDE

Objavljen Javni poziv za jačanje konkurentnosti subjekata male privrede u USK

24.06.2023. 08:55 / Izvor: Akta.ba
Javni poziv

Ministarstvo privrede USK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava po Programu poticaja razvoja male privrede za 2023. godinu Jačanje konkurentnosti subjekata male privrede - pravna lica.

Ministarstvo privrede USK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava po Programu poticaja razvoja male privrede za 2023. godinu Jačanje konkurentnosti subjekata male privrede - pravna lica.

"Kako smo i rekli nastavljamo aktivnosti na jačanju kapaciteta privrede u USK, povećanju konkurentnosti i produktivnosti. Partnerski odnos koji daje rezultate. U nekoliko ciklusa će biti raspisani javni pozivi, pratite i pažljivo čitajte i sretno svima", kazao je Nisvet Jusić, zastupnik u Skupštini USK za Akta.ba.

Pravo učešća imaju subjekti male privrede definisani Zakonom o poticaju razvoja male privrede pravna lica registrirana do 31.12.2022. godine u okviru proizvodne, proizvodno-uslužne i uslužne djelatnosti, unutar određenih područja Klasifikacije djelatnosti KD BiH 2010.

Djelatosti za koja se dodjeljuju poticajna sredstva su vađenje ostalih ruda i kamena, prerađivačka industrija, građevinarstvo, održavanje i popravak motornih vozila, Gradski i prigradski kopneni prijevoz putnika, agencije za poslovanje nekretninama, Pravne djelatnosti, Uslužne djelatnosti uređenja i održavanja zelenih površina, djelatnosti vozačkih škola, djelatnosti ustanova sa smještajem koje uključuju određeni stepen zdravstvene njege te popravak računara i predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo.

Sredstva za implementaciju obezbijeđena su u Budžetu Ministarstva na ekonomskom kodu 614500 - "Subvencije preduzećima i poduzetnicima" u ukupnom iznosu od 3.500.000,00 KM.

"Minimalan iznos sredstava za pravno lice (ili poslovnu jedinicu ukoliko subjekt aplicira sa poslovnom jedinicom) po jednom korisniku iznosi 5.000,00 KM, a maksimalan iznosi 40.000,00 KM", naveli su.

Rok za podnošenje prijava je 20 (dvadeset) dana od dana objave Javnog poziva.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti